Jaki internet na muchoborze?


Luźna gadka o wszystkim :)

Postprzez uosiu 10 paź 2008, o 23:12

jezeli mowa o d-linki to takowych sieci jest od groma i jeszcze troche, wiem bo jezdze z telefonem i robie radiowa mape wroclawia :) (odbieram jedynie pakiety jak AP sie przedstawia, wiec to nic nielegalnego)

Dla zainteresowanych moge udostepnic mape osiedla (patrzac od biedronki przez tyrmanda to prawa strona), zeby dogadac sie z sasiadem w kwestii podzialu internetu ;)
Avatar użytkownika
uosiu
 
Posty: 27
Dołączył(a): 25 sie 2007, o 15:09
Lokalizacja: Mińska

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez andree 20 lip 2009, o 09:19

ja ostatnio widzialem oferte niejakiego dreamnet na gagarina , jakies blizsze informacje nt. tego dostawcy ktos moze ma?
andree
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2 lip 2009, o 10:18

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez worldwar 17 wrz 2009, o 18:12

Obecnie siec airbytes przejęła firma lanet ( grupa Netia ) wiec niedługo będziecie mogli spodziewac się ofert netiowych na muchoborze + dostep do huba dc++ lanetowego, gdzie mozna wymieniac sie danymi z innymi userami z sieci.

Tesknie za muchoborem :)
gg 1412945

www.ic-service.pl - usługi informatyczne
worldwar
 
Posty: 11
Dołączył(a): 5 cze 2007, o 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Re:

Postprzez bogdan 19 wrz 2009, o 09:44

lukpiot napisał(a): A co do sieci bezprzewodowych, to się nadają tylko trzeba umieć to robić, a niestety wielu "ajłonnabiprowajder" nie potrafi tego.
PS. Berloo, czy my się nie znamy ;]?


Z ciekawości - macie wykupioną własną częstotliwość czy robicie na otwartej 5 GHz?

Pozdrowienia!
Bogdan
Pozdrowienia!
Bogdan
bogdan
 
Posty: 76
Dołączył(a): 27 wrz 2007, o 07:22
Lokalizacja: Wrocław

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez garym 19 wrz 2009, o 10:51

worldwar napisał(a):Obecnie siec airbytes przejęła firma lanet ( grupa Netia ) wiec niedługo będziecie mogli spodziewac się ofert netiowych na muchoborze + dostep do huba dc++ lanetowego, gdzie mozna wymieniac sie danymi z innymi userami z sieci.


Nie wiesz czy oferować też będą TV cyfrową?
Pozdrawiam

Michał
garym
 
Posty: 485
Dołączył(a): 20 lis 2006, o 15:17

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez worldwar 16 paź 2009, o 02:12

Tak będą. TV po IP. Obecnie w fazie testów, ale wygląda to dość ciekawie. Problem jest taki, że gdy nie będzie netu to nie będziesz mieć ani tv, ani telefonu ( gdy weźmiesz pakiet ), bo wszystko idzie po 1 kablu utp.

Sieć LAN ma to do siebie, że jak coś nawali wcześniej ( a nawala często ) to wszystko co za uszkodzonym urządzeniem również nie działa. Pracowałem blisko 2 lata w LANecie, awarie zdarzają się dość często, ale to też zależy od lokalizacji i infrastruktury.
gg 1412945

www.ic-service.pl - usługi informatyczne
worldwar
 
Posty: 11
Dołączył(a): 5 cze 2007, o 15:20
Lokalizacja: Wrocław

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez gery 23 lip 2010, o 01:07

Hi

Proszę o informacje czy na MW działa firma connecta? Z mojego doswiadczenia wiem że calkiem ciekawie to chodzi..
gery
 
Posty: 1
Dołączył(a): 23 lip 2010, o 00:37

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez kaneloni 9 wrz 2010, o 21:31

Witam
Czy ktoś na ul. Trawowej korzysta z internetu Netii 20 MBS?
Proszę o opinie
kaneloni
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 wrz 2010, o 21:06

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez czesław 10 wrz 2010, o 15:54

worldwar napisał(a):Tak będą. TV po IP. Obecnie w fazie testów, ale wygląda to dość ciekawie.

Coś długo testują, nic nie słychać aby wdrożyli TV.
Bida na tym naszym osiedlu straszna, tylko MM i Dialog oferują Triple Play a jedni gorsi od drugich.
czesław
 
Posty: 97
Dołączył(a): 3 wrz 2010, o 12:08

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez biotiq 23 wrz 2010, o 20:45

Witam,

W chwili obecnej korzystam z usług firmy "lanet" na ul. Hłaski. Nic bym nie zmieniał, bo było w miarę ok. Chcę wypowiedzieć im umowę przed czasem, bo od miesiąca czasu "lecą w kulki". Co drugi dzień transfer spada do 20-50 KB/s albo nie ma internetu na godzinę czasu. I tak w kółko... Szlag mnie jasny już trafił dlatego też chciałem się Was poradzić co możecie szczerze polecić.

Są u nas tacy dostawcy, jak:

www.tktelekom.pl
www.internetunion.pl -jakaś nowość, ponoć na światłowodach
www.dialog.pl
www.generacja.pl


Chcę mieć internet 2-6MB/s w rozsądnej cenie, a przede wszystkim ma być stabilny!
biotiq
 
Posty: 7
Dołączył(a): 23 wrz 2010, o 20:30

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez dziorek21 24 wrz 2010, o 12:12

Czy abonenci Osiedlowej.pl również odczuwają drastyczny spadek prędkości około godzin 20-24? W ogóle chodzi strasznie! Mam wg umowy 4 mb a chodzi gorzej niż jak miałem 2 mb.
dziorek21
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 wrz 2009, o 14:03

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez czesław 24 wrz 2010, o 18:35

→ biotiq

Lanet (czy też Internetia, ale to jeden gwint, właściciel ten sam) przejął ostatnio NetGlob działający także na ul. Hłaski i jest w trakcie modernizacji tej sieci, może dlatego są problemy. To ich jednak nie usprawiedliwia, jak już muszą robić przerwy to chociaż by informowali o tym klientów.

Na twoim miejscu brałbym Internet Union na światłowodach. Ceny mają dobre – 10 Mbps za 51,24 zł w umowie na czas nieokreślony! No i duży plus, że w ofercie mają Jamboxa, to taki Rolls-Royce wśród dostawców telewizji jeśli chodzi o jakość obrazu jakby ktoś nie wiedział.

Ja też mieszkam na Hłaski ale niestety w budynkach należących do SM Cegiełka. Leśne dziadki z tej spółdzielni nie wpuszczają nikogo nowego, pewnie jakiś biznes w tym mają. Odmówili IU możliwości założenia sieci. Jest tylko Dialog, MMP i NetGlob.
czesław
 
Posty: 97
Dołączył(a): 3 wrz 2010, o 12:08

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez biotiq 25 wrz 2010, o 01:46

czesław ,
Niestety wczoraj dowiedziałem się, że IU dopiero będzie u nas za 3-4 miesiące i to na radiówce, dopiero później na światłowodzie -był błąd w ulotkach :(
Pnoć generacja.pl ma na Hłaski światłowody, tylko muszę to sprawdzić (dają 10 dni możliwość z korzystania z internetu za free). A nie wiesz, jak dialog się miewa?

Pozdrawiam
biotiq
 
Posty: 7
Dołączył(a): 23 wrz 2010, o 20:30

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez czesław 25 wrz 2010, o 12:46

Moi znajomi mieli Dialog na naszym osiedlu i jakoś się specjalnie nie skarżyli na jego działanie, częściej na jego wysoką cenę. Ceny mają takie sobie i to tylko w promocjach na 2 lata. O ile na początku cena wydaje się taka sobie to za rok będzie kiepska a pod koniec umowy będziesz psioczył że aż tyle płacisz za tak nędzną prędkość. Nie można w Dialogu tak jak w Netii (Lanecie) zmienić umowę w trakcie jej trwania na lepszą.
Dwa tygodnie temu byłem w BOK-u Dialogu się dopytywać czy jest szansa na PON na naszym osiedlu to dostałem odpowiedź, że jak na razie nie mają nawet w planach doprowadzania światłowodu do naszego osiedla. Na obecną chwilę max prędkość jaka jest u nas możliwa to 10 Mb/s. Jak się weźmie telewizję to max internet można zamówić 4 Mb/s bo reszta 6 Mb/s idzie na tv (programy HD też mieszczą się w tych 6Mb!!!?)

p.s.
Grupa dyskusyjna Dialogu, trochę opinii jest do poczytania
http://groups.google.pl/group/alt.pl.te ... log/topics
czesław
 
Posty: 97
Dołączył(a): 3 wrz 2010, o 12:08

Re: Jaki internet na muchoborze?

Postprzez xrace 28 wrz 2010, o 11:43

Powiem tak, że co do internetii (LANET, MAGMA i inne sieci) to nie zawsze możesz zmienić umowę na inną. Radzę dobrze czytać umowy. Czasami jest promocja że można w trakcie umowy, ale nie jest to regułą. Skąd wiem - pracowałem tam 2 lata temu. Też mieszkam w jednym z bloków należących do Cegiełki, a że byłem studentem (w sumie to czekam na obronę więc jeszcze nim teoretycznie jestem) potrzebowałem pilnie internetu. Wziąłem z dialogu (jeszcze na bardzo starych regułach, bez serwera PPP, statyczne IP) i byłem zadowolony. Po zmianie umowy 3letniej na nowszą i rekonfiguracji połączenia czasy opóźnień wzrosły o 100%, a wieczorami (dokładnie między 19-22) ponad 100ms opóźnienia to dla mnie za dużo (często gram w gry). Awarii rzeczywiście było mało (ze 2), ale spróbuje stycznia multimedii, wtedy wypowiem się w tym temacie.
xrace
 
Posty: 50
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 11:32

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Ekipa    Usuń wszystkie ciasteczka    Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
 
cron